Kunstgras om 6 goede redenen

Kunstgras om 6 goede redenen

Veel tuinbezitters overwegen kunstgras te nemen in plaats van echt gras. Maar waarom zou je nou kunstgras willen? Kunstgras heeft ten opzichte van echt gras een aantal belangrijke voordelen. Voor veel mensen doorslaggevend voor de keuze van kunstgras kopen. Voor u misschien ook?

Nooit meer maaien

Kunstgras blijft altijd op lengte en het groeit niet. Kunstgras heeft in tegenstelling tot natuurlijk gras geen onderhoud nodig. Nooit meer heen en weer lopen met de grasmaaier en nooit meer de kanten bijknippen met de grasschaar of trimmer. Voor veel mensen is dit de belangrijkste reden om kunstgras te nemen. En dat is natuurlijk ook niet gek.

Nooit meer sproeien

Door de opwarming van het klimaat krijgen we meer warme zomers in Nederland en langere periodes van droogte. Daar kan een gazon niet goed tegen. Daarom zullen mensen met natuurlijk gras in de zomer soms moeten sproeien. Kunstgras hoeft daarentegen nooit gesproeid te worden en verandert bij lange droogte ook niet in een gele vlakte. Zo heb je het hele jaar door mooi groen gras in de tuin.

Teveel of te weinig zon geen probleem

Elk huis met een tuin heeft wel een paar delen die niet optimaal zijn voor een gazon van gras. Teveel zon, teveel schaduw, te nat of te droog. Kunstgras kan op elke plek in de tuin gelegd worden en geeft altijd een mooi en egaal gazon. En niet alleen in het voorjaar, maar het gehele jaar door.

Goede ondergrond voor schommels, klimrekken en glijbanen

Wie kinderen heeft en een tuin weet wel hoe laat het is. Vroeg of laat zal er een glijbaan, trampoline, schommel of ander speeltuig geplaatst moeten worden. Echt gras is niet bestand tegen weinig licht onder de speeltuigen en te veel geloop. En u wilt toch ook geen grote plas aan het einde van de glijbaan of onder de schommel? Daarom is een kunstgrasmat ook in deze gevallen beter geschikt.

Kunstgras gaat lang mee

Kunstgras heeft ook nog eens heel lang mee. Goede kwaliteit kunstgras verkleurt niet en heeft zo goed als geen onderhoud nodig. Kunstgras blijft zo’n 15 tot 25 jaar mooi.

 

Geschikt voor elke ondergrond

Is uw tuin niet helemaal vlak of is de ondergrond niet vruchtbaar, te drassig of te zanderig? Dan is het aanleggen en het onderhouden van natuurlijk gras lastig. Met kunstgras heeft u  daar geen last van.

 

 

Reacties zijn gesloten.