Kiezen van de gepaste internetsnelheid voor jouw situatie

Kiezen van de gepaste internetsnelheid voor jouw situatie

Bij het kiezen van een abonnement voor internet thuis is het belangrijk om te bepalen welke snelheid bij jou past. Te lage snelheid kan erg irritant zijn, terwijl te hoge snelheid betekent dat je per maand waarschijnlijk meer geld kwijt bent dan eigenlijk nodig is. In dit artikel worden er een aantal manieren en factoren besproken die jou kunnen helpen in het proces van het kiezen van een geschikte internetsnelheid!

Online activiteiten die weinig snelheid vereisen

Ten eerste is het belangrijk om te weten welke activiteiten je van plan bent om online uit te voeren. Als je alleen van plan bent om te surfen op het internet, e-mails te verzenden en te ontvangen en af en toe wat video’s te streamen, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een internetabonnement met een snelheid van 50-100 Mbps. Dit zal voldoende zijn om al deze activiteiten uit te kunnen voeren zonder dat het internet vastloopt of hapert, wat natuurlijk erg vervelend kan zijn.

Intensievere online activiteiten

Als je van plan om activiteiten op het web uit te voeren die meer data vereisen, zoals het streamen van films en tv-programma’s in 4K of het spelen van online games, dan is een snellere internetverbinding zeker gewenst voor een soepel beloop. Voor deze activiteiten wordt over het algemeen een internetabonnement van 100-300 Mbps aanbevolen. Dit zal ervoor zorgen dat je video’s en games zonder vertragingen of haperingen kunt streamen, en dat je niet hoeft te wachten op het downloaden van grote bestanden.

Up- en downloaden

Als je van plan bent om veel te downloaden of te uploaden, zoals grote bestanden, foto’s of video’s, dan heb je nog meer snelheid nodig. Voor deze activiteiten is een internet abonnement van 300 Mbps of hoger aanbevolen. Ook dit is de minimaal vereiste snelheid die je in dit geval nodig hebt, om optimaal gebruik te maken van het internet zonder dat je wordt belemmerd.

Thuiswerken

Na de corona pandemie zijn veel meer mensen thuis gaan werken, waardoor steeds meer mensen online videobellen. Het is dan ook belangrijk om rekening te houden met de uploadsnelheid van je internetverbinding. Je wil natuurlijk zonder problemen je scherm kunnen delen en dat mensen jou ook op afstand goed kunnen zien. 

Breedbandwinkel helpt jou kiezen

In sommige situaties kan het lastig zijn om te kiezen welke snelheid nu ideaal is voor jou. Niet alleen geven zij jou het meest gepaste advies, maar ook kunnen zij jou van dienst zijn bij het aansluiten van internet. Mocht je dus niet precies weten wat je wil? Dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met Breedbandwinkel om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.

Reacties zijn gesloten.