De meerwaarde van een energielabel

De meerwaarde van een energielabel

Punten waarop je moet letten bij het kopen van een appartement

Als je met het blote oog naar een woning kijkt, is het niet mogelijk om te weten hoe het staat met de energiezuinigheid ervan. Als je aan de andere kant een energielabel onder ogen krijgt, dan weet je meteen hoe het daarmee staat. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om de meerwaarde van een energielabel en aanvraag energielabel te snappen. Een energielabel is vooral voor mensen die huizen verkopen of verhuren belangrijk. Ze moeten deze kunnen overleggen aan kopers of huurders. Lees snel de volgende alinea’s om erachter te komen wat een energielabel concreet inhoudt.

Wat is een energielabel?

Zoals al aan de naam kan worden afgeleid is een energielabel een label die iets zegt over de energiezuinigheid van een woning. Om de verschillende klassen te weergeven worden deze energielabels middels de letters A t/m G getoond. Wie een energiezuinige woning heeft, krijgt de energielabel A. Wie in een huis woont waar het niet zo zuinig aan toe gaat voor wat betreft het energieverbruik, krijgt de letter G. Heb je het proces van aanvraag energielabel ingezet, dan weet je dat de energiezuinigheid middels een letter wordt aangegeven.

Voor wie is een energielabel?

Een energielabel is voor iedereen. Iedereen die geïnteresseerd is om erachter te komen wat de energiezuinigheid is van een gebouw, kan een energielabel aanvragen. Maar voor personen die huizen verkopen of appartementen verhuren is een energielabel bij wet verplicht gesteld. Ze moeten dit aan hun

koper of huurder kunnen overleggen. Om een energielabel te koppelen aan je huis, zul je een energieadviseur moeten inschakelen. Nadat een energieadviseur een huis grondig heeft geïnspecteerd, kan hij precies aangeven hoe het staat met de energiezuinigheid. Het inschakelen van een energieadviseur is in grote lijnen hoe het proces van aanvraag energielabel aan toe gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.